Kunststof terrasoverkapping (PVC)

kunststof terrasoverkapping pvc Kunststof is er in vele soorten en maten.
Voor constructies zoals een terrasoverkapping is het belangrijk dat het kunststof kwalitatief genoeg is om gewicht te kunnen dragen en helemaal bestand te zijn tegen het grillige weer van de lage landen.

Daarvoor wordt het meest gekozen voor PVC als kunststof voor een terrasoverkapping.

PVC is meestal een erg goedkoop materiaal, waarmee je veel mee kan. Het leent zich dus ideaal voor het maken van 'budget' terrasoverkappingen!
Voordelen en nadelen van PVC terrasoverkappingen

We deden het al bij de houten terrasoverkapping en bij de aluminium terrasoverkapping en dat zetten we nu gewoon door naar de kunststof terrasoverkapping.
Hieronder vind je alle sterktes en zwaktes terug van de PVC terrasoverkapping.

pvc terrasoverkapping + Als je kiest voor een terrasoverkapping met een dak van doorzichtige PVC, dan laat je praktisch evenveel licht door als glas.
+ Voor welke kunststof terrasoverkapping je ook kiest, het zal altijd UV-stralen en infraroodstralen tegenhouden. Goed voor jou, maar ook goed voor het onderstaande meubilair. Verkleuring zal niet langer optreden.
+ Een PVC terrasoverkapping is bikkelhard. Breken is bijna onmogelijk.
+ We vermeldden het al in de inleiding; kunststof is goedkoop. Als je een terrasoverkapping uit PVC kiest mag je zeker zijn dat je heel wat minder zult betalen.
+ Ook voor de plaatsing is kunststof een geschenk. Het gaat immers om een erg licht materiaal.

- Krassen zijn snel te zien op PVC.
- Zeker bij de doorzichtige variant van deze terrasoverkapping, zul je snel stof, vuiligheid, algen en mos zien zitten. Vergeet dus niet regelmatig schoon te maken.


Welke kunststof terrasoverkapping?

pvc terrasoverkapping Heel wat mensen kiezen niet voor een terrasoverkapping uit PVC, omdat ze denken dat de mogelijkheden erg beperkt zijn. Vaak zien mensen een terrasoverkapping uit PVC als een minder mooie terrasoverkapping. Het klopt dat de allergoedkoopste PVC overkapppingen vaak niet zo mooi zijn. Meestal zijn ze gemaakt uit een metalen of houten constructie, met daarop goedkope PVC golfplaten gemonteerd.
Dit geeft inderdaad niet zo een mooi uitzicht, maar het doet wel dienst als terrasoverkapping.

Kwalitatievere en beter uitziende terrasoverkappingen zul je terugvinden als ze door een professioneel team worden geplaatst, of in bepaalde bouwpakketten.

Meestal wordt gekozen voor PVC of voor een kunststof van diezelfde klasse.
HDPE of hoge dichtheid polyetheen is een sterkere vorm van PVC. In feite wordt dit telkens gebruikt voor een terrasoverkapping. Het is immers volledig waterafstotend.

terrasoverkapping prijsaanvraag

Gratis prijzen vergelijken

Wist je dat je zo'n 30% op de totaalprijs kan besparen door even enkele offertes te vergelijken?

Door prijsopgaven van verschillende vakmannen te vergelijken, kom je immers hun werkwijze te weten, de materialen waarvoor ze kiezen, de garantieperiode, ...
Deze offertes zijn helemaal gratis en je hebt geen aankoopverplichting na de aanvraag. Wens je gewoon wat meer informatie, dan kan een offerte aanvragen dus ook hulp bieden!

Ga naar deze pagina om een offerte aan te vragen.