Prijs terrasoverkapping

terrasoverkapping prijs Je weet misschien al dat een terrasoverkapping niet bepaald goedkoop te noemen valt. De prijs van zo'n overkapping wordt immers gemaakt door heel wat factoren.
Een exacte prijs voor een terrasoverkapping kunnen we je niet geven, er zijn simpelweg teveel invloedrijke factoren (lees hieronder meer).
Wil je toch graag een zo nauwkeurig mogelijke prijs? Vraag dan een gratis prijsofferte aan (via het formulier rechts of door hier te klikken.)

In dit artikel hebben we het voornamelijk over wat de prijs allemaal beïnvloedt en hoe je de prijs het best kan drukken.
Wat beïnvloedt de prijs van een terrasoverkapping?

prijs terrasoverkapping De eerste -en meteen een van de grootste- factor die de prijs beïnvloedt is het materiaal waarvoor je kiest.
Zoals je op deze website al kon lezen heb je de keuze tussen hout, aluminium, kunststof, een terrasoverkapping met een doek of een terrasoverkapping uit glas.
Het is logisch dat het ene materiaal meer kost dan het andere.
Van duur naar minst duur zijn dit (meestal) de prijsklasses van de materiaalkeuze:
glas > hout > aluminium > doek > pvc

Een tweede grote hap uit het budget zijn de plaatsingskosten.
Een terrasoverkapping installeren vergt heel wat technische kennis en neemt heel wat tijd in beslag. Uiteraard moeten de personen die ervoor zorgen dat je terrasoverkapping perfect wordt gemonteerd betaald worden!

Samenhangend aan de voorgaande kost is natuurlijk het type terrasoverkapping. Is het een kant-en-klaar doe-het-zelf pakket, of is het een op maat gemaakte terrasoverkapping?
Bij een doe-het-zelf terrasoverkapping kan je natuurlijk alles zelf monteren, wat je twee keer doet besparen.
Een doe-het-zelf terrasoverkapping is namelijk veel goedkoper én (als je handig genoeg bent) bespaar je ook nog eens op plaatsingskosten.

Vervolgens zijn er nog enkele logische zaken die de prijs beïnvloeden zoals de grootte van de terrasoverkapping, eventuele opties zoals extra zonnewering, (infrarood) verwarming, verlichting, ...


Hoe kan je de prijs drukken?

Hoe je het ook draait of keert, een terrasoverkapping zal minstens rond 1000 euro kosten. Prijzen kunnen oplopen tot 15000 euro voor echte luxevarianten, waarvan je bijna kan stellen dat het veranda's zijn.

Om de prijs van een terrasoverkapping te drukken kan je natuurlijk al rekening houden met bovenstaande feiten.
Kies voor een goedkoper materiaal, en plaats de terrasoverkapping zelf, en je betaalt al gauw een heel pak minder.
Een eenvoudigere -en snellere- manier om veel van de prijs af te kunnen dingen is door contact op te nemen met verschillende plaatsers, en door prijzen te gaan vergelijken.
Hou daarbij rekening met de gelijkaardigheden, verschillen en extra's.
Leg een goedkopere prijsofferte voor aan een andere leverancier, en wie weet doet hij wel wat van de prijs af!

Om prijzen te vergelijken kan je gebruik maken van het formulier rechts, of door hier te klikken!

terrasoverkapping prijsaanvraag

Gratis prijzen vergelijken

Wist je dat je zo'n 30% op de totaalprijs kan besparen door even enkele offertes te vergelijken?

Door prijsopgaven van verschillende vakmannen te vergelijken, kom je immers hun werkwijze te weten, de materialen waarvoor ze kiezen, de garantieperiode, ...
Deze offertes zijn helemaal gratis en je hebt geen aankoopverplichting na de aanvraag. Wens je gewoon wat meer informatie, dan kan een offerte aanvragen dus ook hulp bieden!

Ga naar deze pagina om een offerte aan te vragen.