Subsidie / premie terrasoverkapping

premie terrasoverkapping subsidies We gaan je geen valse hoop geven, de Vlaamse overheid geeft geen subsidies of premies meer voor het plaatsen van bijgebouwen zoals terrasoverkappingen.

Toch zijn er andere tegemoetkomingen die je een stevige duit kunnen doen besparen!
Het gaat hier om een BTW vermindering van 21 naar 6%. Per 100 euro die je hebt uitgegeven, bespaar je dus 15 euro. Op een terrasoverkapping wordt dat al gauw meer dan 150 euro!
BTW vermindering terrasoverkapping

Op een terrasoverkapping betaal ja heel wat BTW.
Je betaalt immers op het materiaal die je gebruikt, de terrasoverkapping zelf en de plaatsingskost.
Door een speciale tegemoetkoming van de overheid wordt al deze btw verlaagd van 21% naar 6%.
Uiteraard moet je daarvoor wel aan bepaalde zaken voldoen:

  • De woning waar het bijgebouw (in dit geval een terrasoverkapping; vrijstaand of tegen de gevel geplaatst) wordt geplaatst is een privĂ© woning. (Geen handelspand)
  • De bovengenoemde privĂ© woning is minstens 5 jaar oud.
  • Het plaatsen van de terrasoverkapping moet door een geregistreerd aannemer gebeuren. Vraag dit dus zeker na, vooraleer je de plaatsing laat uitvoeren.
  • Om te kunnen bewijzen dat de terrasoverkapping werd geplaatst door een geregistreerd aannemer, moet je via de verkoopfactuur kunnen aantonen dat de kost aan jou persoonlijk werd gefactureerd.

terrasoverkapping prijsaanvraag

Gratis prijzen vergelijken

Wist je dat je zo'n 30% op de totaalprijs kan besparen door even enkele offertes te vergelijken?

Door prijsopgaven van verschillende vakmannen te vergelijken, kom je immers hun werkwijze te weten, de materialen waarvoor ze kiezen, de garantieperiode, ...
Deze offertes zijn helemaal gratis en je hebt geen aankoopverplichting na de aanvraag. Wens je gewoon wat meer informatie, dan kan een offerte aanvragen dus ook hulp bieden!

Ga naar deze pagina om een offerte aan te vragen.