Aluminium terrasoverkapping

aluminium terrasoverkapping Naast hout als materiaal voor een terrasoverkapping uit op te bouwen, is ook aluminium een van de populairdere materialen!
Vaak wordt dit metaal gebruikt bij iets modernere constructies, maar in feite kan dit materiaal bij vrijwel elke stijl van woning passen.

In dit artikel lees je meer over de aluminium terrasoverkapping. Zo kom je onder andere de plus- en minpunten van dit materiaal te weten.
Voordelen en nadelen van aluminium

Hieronder staan de mogelijke voor- en nadelen van de aluminium terrasoverkapping opgesomd in een handig lijstje.

aluminium terrasoverkapping + Aluminium is erg bouwvriendelijk. Het gaat immers om een lichte, maar toch sterke constructie.
+ Een terrasoverkapping uit aluminium moet je niet al te veel onderhouden. Het materiaal rot niet, trekt ook geen insecten aan en weert schimmels.
+ Vele metalen roesten. Bij een aluminium terrasoverkapping is dit gelukkig niet het geval.
+ Je hebt heel wat mogelijkheden met aluminium. Ook qua afwerking. Vaak zijn ze mooier afgewerkt, omdat de delen mooi aan elkaar kunnen worden gelast.
+ Terrasoverkappingen uit aluminium hebben een erg lange levensduur. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je je terrasoverkapping snel zult moeten vervangen.

- Net zoals hout, is ook aluminium een vrij duur materiaal.
- Qua uitzicht ziet een aluminium terrasoverkapping er vaak nogal hetzelfde uit. De kleur van aluminium is immers altijd hetzelfde. Gelukkig kan je ook met materialen werken die wat meer kleur aan je aluminium terrasoverkapping kunnen geven.


Terrasoverkapping volledig uit aluminium?

terrasoverkapping aluminium Een terrasoverkapping hoeft niet geheel uit aluminium te bestaan. Om je aluminium terrasoverkapping persoonlijker en unieker te maken kan je kiezen voor een samenhang van verschillende materialen.
Wij raden aan om de steunpalen zeker uit aluminium te kiezen. Deze zijn immers erg sterk en kunnen eenvoudig aan of in de grond verankerd worden.

Als dak kan je bijvoorbeeld kiezen voor een houten frame, of een aluminium frame, met als bedekking een doek. Hierdoor kan je vaak het saaie grijskleurige aluminium een beetje breken, door te kiezen voor een doek met wat kleur.
Het voordeel van zo'n doek is dat je het altijd kan openschuiven als je dat wenst. Nadeel is dat het dan weer een minder sterk materiaal is.

Wil je door je terrasoverkapping kunnen kijken? Opteer dan voor een glazen of PVC dak.

terrasoverkapping prijsaanvraag

Gratis prijzen vergelijken

Wist je dat je zo'n 30% op de totaalprijs kan besparen door even enkele offertes te vergelijken?

Door prijsopgaven van verschillende vakmannen te vergelijken, kom je immers hun werkwijze te weten, de materialen waarvoor ze kiezen, de garantieperiode, ...
Deze offertes zijn helemaal gratis en je hebt geen aankoopverplichting na de aanvraag. Wens je gewoon wat meer informatie, dan kan een offerte aanvragen dus ook hulp bieden!

Ga naar deze pagina om een offerte aan te vragen.