Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
terrasoverkapping-advies.nl Overkappingen - zonwering - veranda - aanbouw
terrasoverkapping-advies.nl

Terrasoverkapping uit hout

De allerbelangrijkste keuze die je zal moeten maken bij de keuze van een terrasoverkapping is het materiaal waarin je de constructie wilt plaatsen. Populair bij afdaken blijft hout, en dat is ook niet anders bij de terrasoverkapping. Meer dan de helft van de mensen die een terrasoverkapping plaatsen kiezen voor een terrasoverkapping uit hout. Dat komt door de vele voordelen die hout heeft, maar ook omdat hout zo’n tijdloos materiaal is die bij elke stijl van woning past.

 

Offertes ontvangen van erkende vakmannen op maat van jouw project? Ga naar de offertepagina en ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

 

Welk hout kan je kiezen?

Het leuke aan hout is dat er enorm veel soorten hout zijn, elk met hun eigen eigenschappen, structuren en houttekeningen. In principe kunnen heel veel houttypes worden gekozen voor een terrasoverkapping. Meestal wordt wel gekozen voor tuinhout. Deze houtsoorten zijn duurder, maar er is na de installatie geen onderhoud meer nodig.

Je kan dus ook kiezen voor andere houtsoorten dan tuinhout, maar bedenk wel dat je er dan minstens jaarlijks een onderhoud aan zal moeten geven. Ben je al van bij de start van plan om je terrasoverkapping te overschilderen? Dan kan je meteen een van deze goedkopere niet-tuinhouten kiezen. Bij geverfde oppervlakken moet je het hout immers ook jaarlijks aan een onderhoud onderwerpen.

Nu, wat is tuinhout precies? Onder tuinhout vallen twee types hout.

  1. Inheemsere houtsoorten die onder tuinhout vallen zijn geïmpregneerd hout, of gewolmaniseerd hout. Dit hout is van nature niet bestand tegen houtrot, schimmels en insecten en is daarom met een bepaalde chemische methode versterkt, zodat het wel bestand is tegen al deze zaken.
  2. Tropische hardhout, afkomstig uit tropischere gebieden is dit hout perfect bestand tegen schimmels, houtrot en insecten en het hoeft dus geen behandeling meer.

Vaak is geïmpregneerd hout nog iets goedkoper dan hardhout, maar bedenk wel dat dit bewerkte tuinhout schadelijker is voor het milieu.

 

terrasoverkapping hout

 

Voordelen en nadelen houten terrasoverkapping

+ Hout is een materiaal dat eenvoudig te bewerken is. Hierdoor heb je veel mogelijkheden met een houten afdak.
+ Hout is een natuurlijk materiaal. Dit wilt zeggen dat het vaak een rustig gevoel geeft, maar ook dat het ieder type woning past. Modern of klassiek, hout past overal bij.
+ Hout is altijd overschilderbaar. Bedenk wel dat je dan je terrasoverkapping aan een jaarlijks onderhoud moet onderwerpen.

– Hout is een vrij duur materiaal. Zeker als je gaat voor tuinhout.
– Kies je niet voor hardhout? Bedenk dan dat een jaarlijks onderhoud absoluut nodig wordt.

Terrasoverkapping plaatsen? Vraag gratis offertes aan.