Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
terrasoverkapping-advies.nl Overkappingen - zonwering - veranda - aanbouw
terrasoverkapping-advies.nl

Kunststof terrasoverkapping (PVC)

Kunststof is er in vele soorten en maten. Voor constructies zoals een terrasoverkapping is het belangrijk dat het kunststof kwalitatief genoeg is om gewicht te kunnen dragen en helemaal bestand te zijn tegen het grillige weer van de lage landen. Daarvoor wordt het meest gekozen voor PVC als kunststof voor een terrasoverkapping. PVC is meestal een erg goedkoop materiaal, waarmee je veel mee kan. Het leent zich dus ideaal voor het maken van ‘budget’ terrasoverkappingen!

Offertes ontvangen van erkende vakmannen op maat van jouw project? Ga naar de offertepagina en ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

 

Welke kunststof terrasoverkapping?

Heel wat mensen kiezen niet voor een terrasoverkapping uit PVC, omdat ze denken dat de mogelijkheden erg beperkt zijn. Vaak zien mensen een terrasoverkapping uit PVC als een minder mooie terrasoverkapping. Het klopt dat de allergoedkoopste PVC overkappingen vaak niet zo mooi zijn. Meestal zijn ze gemaakt uit een metalen of houten constructie, met daarop goedkope PVC golfplaten gemonteerd. Dit geeft inderdaad niet zo een mooi uitzicht, maar het doet wel dienst als terrasoverkapping.

Kwalitatievere en beter uitziende terrasoverkappingen zul je terugvinden als ze door een professioneel team worden geplaatst, of in bepaalde bouwpakketten.

Meestal wordt gekozen voor PVC of voor een kunststof van diezelfde klasse.
HDPE of hoge dichtheid polyetheen is een sterkere vorm van PVC. In feite wordt dit telkens gebruikt voor een terrasoverkapping. Het is immers volledig waterafstotend.

 

Voordelen en nadelen kunststof terrasoverkapping

We deden het al bij de houten terrasoverkapping en bij de aluminium terrasoverkapping en dat zetten we nu gewoon door naar de kunststof terrasoverkapping.
Hieronder vind je alle sterktes en zwaktes terug van de PVC terrasoverkapping.

+ Als je kiest voor een terrasoverkapping met een dak van doorzichtige PVC, dan laat je praktisch evenveel licht door als glas.
+ Voor welke kunststof terrasoverkapping je ook kiest, het zal altijd UV-stralen en infraroodstralen tegenhouden. Goed voor jou, maar ook goed voor het onderstaande meubilair. Verkleuring zal niet langer optreden.
+ Een PVC terrasoverkapping is bikkelhard. Breken is bijna onmogelijk.
+ We vermeldden het al in de inleiding; kunststof is goedkoop. Als je een terrasoverkapping uit PVC kiest mag je zeker zijn dat je heel wat minder zult betalen.
+ Ook voor de plaatsing is kunststof een geschenk. Het gaat immers om een erg licht materiaal.

– Krassen zijn snel te zien op PVC.
– Zeker bij de doorzichtige variant van deze terrasoverkapping, zul je snel stof, vuiligheid, algen en mos zien zitten. Vergeet dus niet regelmatig schoon te maken.

 

Ontvang vrijblijvend offertes van gespecialiseerde vakmannen via de offertepagina en vergelijk eenvoudig prijze, adviezen werkwijzen, … Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

Terrasoverkapping plaatsen? Vraag gratis offertes aan.