Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
terrasoverkapping-advies.nl Overkappingen - zonwering - veranda - aanbouw
terrasoverkapping-advies.nl

Zonnescherm

Als je het uitzicht van een terrasoverkapping geweldig vindt, maar liever iets minder permanent en goedkoper wilt, is een zonnescherm de ideale oplossing voor jou!

Het best is het te vergelijken met een terrasoverkapping met een doek als dak. Bij een zonnescherm wordt immers gebruikt gemaakt van een kwalitatief PVC doek die ondoordringbaar is voor water, en perfect afschermt tegen de zon.

Geïnteresseerd in een zonnescherm? Dien hier je offerteaanvraag in.

 

Voordelen en nadelen van een zonnescherm

Onafhankelijk van welk zonnescherm je ook kiest (lees hieronder meer over de types zonneschermen), zullen er altijd nadelen en voordelen aan verbonden zijn.

+ Zorgt voor dezelfde intensiteit aan warmtewering en zonnewering als een terrasoverkapping.
+ Mogelijkheid tot automatisering van een zonnescherm. Dit kan met behulp van een drukknop, afstandsbediening of sensoren. Sensoren zijn volautomatisch: wanneer wind of water wordt opgevangen door de sensoren, zal het zonnescherm automatisch dichtschuiven. (niet mogelijk bij een schaduwdoek.)
+ Zonneschermen zijn stukken goedkoper dan een terrasoverkapping.

 Kies je voor mechanisering? Bedenk dan dat er een (aanzienlijke) meerkost zal worden aangerekend. Bedenk ook dat kapotte automatisatie niet zelf op te lossen is..
 Minder stabiel dan een terrasoverkapping. Is er veel wind, erg harde regen of hagel? Dan zouden scheurtjes in het scherm kunnen ontstaan.
 Hoewel een zonnescherm erg kwalitatief is en zeker 10 – 15 jaar lang mee zal gaan, heeft een terrasoverkapping toch een veel langere levensduur.

zonnewering terras

Soorten zonneschermen

Er zijn twee soorten zonneschermen die dezelfde functie hebben als een terrasoverkapping: het knikarmscherm (of zonnetent) en het schaduwdoek (of zonnezeil).

Het knikarmscherm is een zonnescherm die helemaal zit opgerold in een kast die bovenaan een gevel wordt geïnstalleerd. Als het zonnescherm wordt uitgerold, komen ook twee ‘armen’ tevoorschijn. Deze zorgen ervoor dat er stabiliteit aan het zonnescherm wordt gegeven. Het best is dit knikarmscherm eigenlijk nog te vergelijken met een terrasoverkapping zonder steunpalen.

Het schaduwdoek kan eender waar worden opgehangen. Meestal wordt ervoor gekozen om met behulp van steunpalen het doek strak te trekken, maar het kan ook worden strakgetrokken door (deels) gebruik te maken van de gevel.

 

Gratis prijsadvies zonnescherm

Heb je interesse in een zonnescherm of wil je graag wat meer informatie over deze zonnewering?
Vul het offerteformulier in en kom in contact met installateurs van een zonnescherm.

Terrasoverkapping plaatsen? Vraag gratis offertes aan.