Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
terrasoverkapping-advies.nl Overkappingen - zonwering - veranda - aanbouw
terrasoverkapping-advies.nl

Terrasoverkapping doek

Dicht aanleunend tegen een zonnescherm is de terrasoverkapping met een doek als dak. De constructie van de terrasoverkapping zelf bestaat uit hout, aluminium of ijzerwerk en het dak bestaat uit een oprolbaar PVC doek die perfect bestand is tegen vochtig weer. Het leuke aan een terrasoverkapping met een doek is dat je het -meestal- eenzijdige kleurenpalet van de terrasoverkapping breekt door voor een doek te kiezen met wat kleur.

Klik hier en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van erkende plaatsers.

 

Voordelen en nadelen van terrasoverkapping met doek

Een terrasoverkapping met doek heeft heel wat sterktes! Maar aan al deze sterke punten hangen ook enkele zwakkere punten verbonden…

+ Een terrasoverkapping met een doek als dak is de enige overkapping die je naar wens kan open en toe schuiven. Een schaduwrijke plek op je terras creëeren is immers niet altijd nodig.
+ Scheurtjes in een PVC doek zijn onmogelijk door regen. Het moet al heel hard hagelen om scheurtjes in je doek te krijgen. Daarbij heb je bij vele leveranciers vaak levenslange garantie op je PVC doek.
+ Het doek kan uit één doorlopend stuk worden gemaakt. Geen tussenschotten of aan elkaar genaaide delen zichtbaar!
+ Doordat een PVC doek goedkoop is, merk je dit ook op de totaalprijs van de terrasoverkapping.
+ Bij een terrasoverkapping met doek heb je de mogelijkheid tot automatisatie.

– Je moet er altijd aan denken om het doek op te rollen of weg te bergen als het slecht weer wordt. Water kan immers opgevangen worden in het doek, en dan zouden er door het gewicht wel scheurtjes kunnen ontstaan. Een oplossing is om het doek te voorzien van regen- en windsensoren.

 

doek overkapping

 

Andere mogelijkheden

Bijna volledig hetzelfde, maar dan zonder steunpalen, is een zonnescherm.
De meest voorkomende variant is het knikarmscherm of de zonnetent. Net zoals bij de terrasoverkapping met doek, gaat het hierbij om een PVC doek. Echter wordt het dit keer vastgemaakt aan twee uitschuifbare, of opplooibare, armen aan de linker- en rechterzijde van het zonnescherm.

Terrasoverkapping plaatsen? Vraag gratis offertes aan.