Veranda

veranda Een veranda (soms ook bekend onder 'orangerie') is een bijgebouw die aan je woning wordt gebouwd. Veelal is het heel gelijkaardig aan een terrasoverkapping, maar een veranda is volledig dicht en tevens geïsoleerd.

Je hebt tegenwoordig ook de mogelijkheid om van je terrasoverkapping een veranda te maken of omgekeerd. Meestal wordt dan gewerkt met schuifpanelen.

Een veranda kost veel meer geld dan een terrasoverkapping. Dit komt voornamelijk doordat een veranda natuurlijk helemaal moet worden afgewerkt.
Zo moet een veranda voorzien worden van elektriciteitskabels, inrichting, vloeren, maar moet er ook rekening worden gehouden met isolatie, de overgang van huis tot veranda, ...
Uiteraard zijn de materialen die voor veranda's worden gebruikt ook niet al te goedkoop. Er zit immers vaak heel wat glas in een veranda gewerkt.
Voordelen en nadelen van veranda


veranda terrasoverkapping+ Door te kiezen voor een veranda vergroot je de woning.
+ Veranda's zijn relaxerend. Dit komt doordat je dichter bij de natuur zit, en heel wat meer lichtinval in een veranda hebt.
+ Een veranda is een heuse meerwaarde voor je woonst.


- In de winter is een veranda moeilijk te verwarmen. Kies dus zeker voor voldoende isolatie en voor hoogrendementsglas.
- Een veranda is ongelooflijk duur. Het gaat -zeker ten opzichte van een terrasoverkapping- om een grote investering.


Terrasoverkapping omvormen tot een veranda

Wil je graag genieten van een veranda, maar tegelijkertijd ook een terrasoverkapping kunnen gebruiken?
Vermeld dit aan de plaatsers van de veranda. Vaak zijn er vele mogelijkheden om de veranda tot een of andere terrasoverkapping om te toveren.

terrasoverkapping veranda Meestal wordt gemerkt met verschuifbare panelen, of uitneembare panelen.
Bedenk wel dat het minder moeite zal kosten, en een veel minder duur prijskaartje zal hebben, om van een veranda een terrasoverkapping te maken.
Omgekeerd brengt heel wat meer werk met zich mee, waardoor de kostprijs van terrasoverkapping naar veranda heel wat hoger zal liggen dan omgekeerd.


Meer info over de veranda

Op deze site geven we voornamelijk informatie over de terrasoverkapping.
Toch willen we je ook graag helpen met wat meer informatie aan te bieden over de veranda. Hoewel de terrasoverkapping en de veranda heel gelijkaardig zijn, zijn ze toch ook heel verschillend...

Perfect op de hoogte zijn van alles wat rond de veranda draait kan door te surfen naar: veranda-info.nl!

terrasoverkapping prijsaanvraag

Gratis prijzen vergelijken

Wist je dat je zo'n 30% op de totaalprijs kan besparen door even enkele offertes te vergelijken?

Door prijsopgaven van verschillende vakmannen te vergelijken, kom je immers hun werkwijze te weten, de materialen waarvoor ze kiezen, de garantieperiode, ...
Deze offertes zijn helemaal gratis en je hebt geen aankoopverplichting na de aanvraag. Wens je gewoon wat meer informatie, dan kan een offerte aanvragen dus ook hulp bieden!

Ga naar deze pagina om een offerte aan te vragen.